GRATIS VERZENDING OP ALLE BESTELLINGEN VAN MEER DAN 50€!

Verzendingsbeleid

Informatie over de levering

Alle bestellingen worden binnen 24 tot 48 uur voorbereid en verzonden door onze teams (uitgezonderd weekends en feestdagen)

Rugzak Wereld levert in Europa en meer in de wereld.

Bij elke geplaatste bestelling ontvangt u een bevestigingse-mail en een tweede e-mail met de verzendbevestiging inclusief het volgnummer van uw bestelling.

In periodes van grote activiteit kan de voorbereiding van de bestelling 72 uur of 3 werkdagen in beslag nemen.

De keuze van de vervoerder en de prijs kunnen variëren naargelang het gewicht, de hoeveelheid, de beschikbaarheid van de producten en het bedrag van het mandje, alsook het land van verzending.

Onze verzendmethoden

- Per standaardpakket (thuisbezorging, afhaalpunt, postkantoor, 10 tot 20 werkdagen)

Sommige bestellingen kunnen aan meerdere leveranciers gekoppeld zijn; in dat geval worden de artikelen afzonderlijk verzonden.

Verzendkosten

De verzendkosten voor een bestelling onder de 50€ aan aankopen bedragen 4.90€, boven dit bedrag komen deze verzendkosten te vervallen. Rugzak Wereld behoudt zich het recht voor deze kosten voor een korte periode te wijzigen of te annuleren. Deze wijziging vereist geen kennisgeving aan de klanten van de site.

In geen geval kan een derde aanspraak maken op terugbetaling van de op het moment van aankoop geldende leveringskosten. Informatie over de leveringskosten wordt op elk moment vermeld in het bovenste deel van elke pagina van de site, alsook bij de bevestiging van de bestelling.

Terugbetalingsbeleid

Ons beleid duurt 14 dagen. Als er 14 dagen zijn verstreken vanaf het moment dat u uw bestelling heeft ontvangen, kunnen wij u helaas geen terugbetaling of omruiling aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending moet uw artikel ongebruikt zijn en in dezelfde staat verkeren als waarin u het heeft ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten.

Artikelen die niet geretourneerd kunnen worden:

* Cadeaubonnen

Voor een retourzending moet u ons een kassabon of aankoopbewijs overleggen.

Stuur uw aankoop pas terug als wij het bevestigd hebben.

Er zijn bepaalde situaties waarin slechts een gedeeltelijke terugbetaling wordt toegekend: (indien van toepassing)

* Elk artikel dat niet in de originele staat is, dat beschadigd is of waarvan onderdelen ontbreken om redenen die niet te wijten zijn aan een fout van onze kant.

* Elk artikel dat meer dan 30 dagen na levering wordt teruggestuurd.

Ontvangen artikel(en) met gebreken

Als uw bestelling geheel of gedeeltelijk defect wordt geleverd, kunt u in aanmerking komen voor teruggave of terugbetaling van de betreffende artikelen. Stuur ons hiervoor een bericht naar het volgende e-mailadres: co*****@cx*********.com, inclusief een betalingsbewijs (een screenshot van de bevestigingsmail die u bij het plaatsen van uw bestelling hebt ontvangen bijvoorbeeld) en een foto van de betreffende artikelen. Geef in het bericht ook aan of u de defecte artikelen wilt terugsturen of liever een terugbetaling van deze laatste.

Annulering van de bestelling (indien van toepassing)

De meeste bestellingen worden binnen 24 uur na aankoop verwerkt. Als u uw bestelling om welke reden dan ook wilt annuleren, stuur dan een e-mail naar co*****@cx*********.com.

Een overgrote meerderheid van de op voorraad zijnde artikelen wordt binnen 24 uur verwerkt en/of verzonden, het is noodzakelijk dat u tijdens deze periode contact met ons opneemt zodat wij kunnen proberen uw bestelling te annuleren voordat deze wordt verwerkt en/of verzonden.

Geen enkel verzoek tot annulering van uw bestelling kan in aanmerking worden genomen indien deze reeds is verwerkt.

Vervanging en bon (indien van toepassing)

  1. Ruil uw artikel voor een andere maat/kleur.

Ruilen is alleen mogelijk voor dezelfde maat en/of kleur van dezelfde stijl. Het ruilen van een ander product is strikt verboden. Wij raden u aan uw oorspronkelijke artikel terug te sturen voor terugbetaling en vervolgens een nieuwe bestelling te plaatsen voor het product dat u wilt.

  1. Terugbetalingsgegevens en vouchers

Voor bestellingen die worden geruild of artikelen die worden geretourneerd/omgeruild vanwege een defect van de fabrikant worden geen retourkosten in rekening gebracht.

Alleen de uiteindelijk betaalde prijs (na een eventuele korting) wordt terugbetaald.

Kortingscodes of vouchers kunnen niet opnieuw worden uitgegeven en worden niet terugbetaald.

Terugbetalingen (indien van toepassing)

Zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen we je een e-mail om te bevestigen dat we het hebben ontvangen. Wij zullen u ook informeren over onze beslissing om uw verzoek om terugbetaling goed te keuren of af te wijzen.

Als uw verzoek wordt goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt automatisch een tegoed op uw creditcard of oorspronkelijke betaalwijze gestort, binnen gemiddeld 5-10 dagen.

Te late of ontbrekende terugbetalingen (indien van toepassing)

Als u uw terugbetaling nog niet hebt ontvangen, controleer dan eerst uw bankrekening opnieuw.

Neem vervolgens contact op met uw creditcardmaatschappij, want er kan een vertraging optreden voordat uw terugbetaling officieel wordt geboekt.

Neem dan contact op met uw bank. Er is vaak een verwerkingstijd nodig voordat een terugbetaling wordt geboekt.

Als u na het uitvoeren van al deze stappen nog steeds geen terugbetaling hebt ontvangen, neem dan contact met ons op via co*****@cx*********.com.

Ruilen (indien van toepassing)

Wij vervangen een artikel alleen als het defect of beschadigd is. Als u het wilt ruilen voor hetzelfde artikel, stuur ons dan een e-mail naar co*****@cx*********.com

Verzending

Om een product te retourneren, moet u het per post sturen naar het adres dat wij u per e-mail meedelen.

U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten om uw artikel te retourneren. Verzendkosten worden niet terugbetaald. Als u een terugbetaling ontvangt, worden de verzendkosten in mindering gebracht op uw terugbetaling.

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die nodig is om uw omgeruilde product te ontvangen variëren.

Als u een artikel verzendt met een waarde van meer dan 75€, moet u overwegen een verzendservice te gebruiken waarmee u de zending kunt volgen of een verzendverzekering kunt afsluiten. Wij garanderen niet dat wij het door u geretourneerde artikel zullen ontvangen.